Om RUT och ROT

Varför ska man göra allting själv? Anlita Stina Facility Services för hemstädning och få tid över till annat.

Med skattereduktionen på köp av hushållsnära tjänster blir våra tjänster dessutom 50% billigare.

Privatpersoner har rätt att köpa hushållsnära tjänster med skattereduktion, det så kallade RUT-avdraget. Till hushållsnära tjänster hör städning av hemmet så som vanlig hemstädning eller flyttstäd, men också barnpassning m.m.

Det har blivit enkelt att använda RUT-avdraget för köp av hushållsnära tjänster och Stina Facility Services administrerar hela processen åt dig. Enklare kan det inte bli.

Väljer du att köpa våra tjänster med RUT-avdrag för hushållsnära tjänster är det bara en sak du behöver tänka på, att ge oss ditt personnummer. Du får en faktura från oss där avdraget redan är gjort, det du betalar är enbart 50%.

Den andra hälften ansöker vi om från skatteverket när du har betalat fakturan. I slutet av året får du en sammanställning av alla dina inköp av hushållsnära tjänster . Du har också rätt att göra avdrag för köp av hushållsnära tjänster till dina föräldrar.

Hur mycket avdrag får man göra?

Du får göra avdrag för 50.000 kr/år och person. Det innebär att du får köpa hushållsnära tjänster för 100.000 kr/år, vilket också innefattar ROT-avdraget. Du kan alltid kontakta Skatteverket för att se hur mycket avdrag du har kvar att utnyttja. Bor ni flera personer i hushållet kan ni köpa tjänster för 100.000 kr var.

Mobilanpassad webbsida av Jaddla